Arxius per Setembre, 2010

Jornada “Una mossegada a la Toscana! L’èxit del sector primari i agroalimentari a les comarques d’interior”

mercat-solsona-web.jpg

El CEDRICAT organitza, el proper dia 6 d’octubre una jornada tècnica amb el títol Una mossegada a la Toscana! L’èxit del sector primari i agroalimentari a les comarques d’interior, que tindrà lloc a la Sala d’Actes del CEDRICAT, a la carretera de Coll de Jou, km 2 de Solsona
En el marc d’aquesta jornada es donarà conèixer l’experiència de la regió de la Toscana, a Itàlia. liderada per l’organització agrària Coldiretti, que ha aconseguit la revalorització de l’activitat agrària i el consum generalitzat dels productes agrícoles locals. Aquesta jornada també vol ser un espai d’intercanvi d’experiències i de reflexió sobre el paper de la nova normativa reguladora de la venda directa a Catalunya, com a oportunitat en la millora de les economies familiars agràries i en l’expansió del consum de productes de proximitat al nostre país.
Aquesta acció forma part de la visita tècnica que realitzen dos membres de Coldiretti a les comarques del Solsonès i el Pallars Jussà, els dies 4, 5 i 6 d’octubre de 2010, per conèixer les iniciatives i projectes engegats a Catalunya entorn als productes de proximitat i per aportar la seva experiència en aquest àmbit i també entorn a l’agroturisme, sector dinamitzador de l’activitat agrària a la Toscana.
La sessió s’adreça a tècnics i responsables de les oficines territorials del DAR, pagesos/es i ramaders interessats en la venda directa dels productes agroalimentaris., tècnics/ques de l’administració pública especialitzats en promoció econòmica, agricultura i desenvolupament local, professionals d’entitats privades, organitzacions i empreses vinculades al sector agrari i membres dels sindicats agraris.
La jornada és gratuïta, prèvia inscripció, per telèfon al 973 48 43 20 o per correu-e a cedricat@cedricat.cat.
Es preveu complementar la sessió del dia 6, amb una visita a l’espai Rural de Gallecs, el diumenge 17 d’octubre, per tal conèixer in situ la seva experiència en la dinamització i promoció dels productes de proximitat. La visita és oberta a totes les persones participants a la jornada.
Podeu descarregar-vos aquí el tríptic de la jornada i el programa complert de la visita dels Coldiretti al Pallars Jussà.

Sense comentaris »

Organitzat un mercat d’intercanvi

sabates-we.jpg

El proper 1 d’octubre, els treballadors i treballadores del CEDRICAT i del CTFC faran un mercat d’intercanvi. Es tracta d’un espai on bescanviar objectes de segona mà i també serveis.
L’objectiu principal d’aquesta acció és allargar la vida útil dels objectes, i per tant, reduir la producció de residus i, alhora, servir de marc de trobada entre els treballadors/es, fomentar el consum responsable i conscienciar entorn dels avantatges econòmics, socials i ambientals que ens aporten els objectes de segona mà.
L’organització del mercat compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya.

Sense comentaris »