Seminari de presentació de propotips de projectes entorn l’ecodisseny per al reciclatge

 

En el marc del projecte Millora el teu negoci: tanca el cicle!, demà dijous 31 de juliol tindrà lloc un seminari de presentació de prototips de projectes entorn de l’ecodisseny per al reciclatge.

Es tracta d’una jornada participativa en què es presentaran alguns dels nous projectes que s’estan gestant en l’àmbit de l’ecodisseny per al reciclatge i en què els assistents podran aportar idees per millorar les estratègies de negoci i de comercialització dels nous productes.

La sessió serà a Barcelona Activa, al Convent de Sant Agustí ( Plaça Ponts i Clerch, 2, 1a planta. Barcelona) de les 9 del matí a les 3 del migdia.

És una acció gratuïta cofinançada pel Fons Social Europeu i us podeu inscriure a la Fundació CEDRICAT, per mail cedricat@cedricat.cat o per telèfon al 973 48 43 20.

Consulteu aquí el programa complert del seminari.

Sense comentaris »

Jornada adreçada als empresaris de l’Urgell amb la conferència “Situació actual i perspectives de l’economia i l’empresa catalana” a càrrec d’Oriol Amat

En el marc del procés d’elaboració del Pla Estratègic pel Desenvolupament i l’Ocupació de l’Urgell que promou el Consell Comarcal de l’Urgell, es convida els empresaris de la comarca a la Jornada empresarial que tindrà lloc el proper divendres 25 de juliol, a les 16.30 h de la tarda, al Consell Comarcal de l’Urgell.

La Jornada comptarà amb la conferència titulada “Situació actual i perspectives de l’economia i l’empresa catalana”, a càrrec del Sr. Oriol Amat. Oriol Amat és catedràtic d’Economia a la Universitat Pompeu Fabra i President d’ACCID (Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció).

Seguidament, tindrà lloc una dinàmica participativa amb els assistents, per tal de fer aportacions al Pla Estratègic i recollir la visió dels empresaris pel que fa a noves idees i línies de treball que puguin incidir positivament en una millora de la dinàmica general de la situació socioeconòmica de la comarca.

Per a l’assistència a l’acte, cal inscripció prèvia, per telèfon (973 48 43 20), per correu electrònic (cedricat@cedricat.cat) o bé omplint el formulari online aquí . El termini per formalitzar la inscripció finalitza el dimecres 23 de juliol.

Els assistents a l’acte rebran com a obsequi un exemplar del llibre d’Oriol Amat.

Aquesta Jornada s’emmarca en l’elaboració del Pla Estratègic pel Desenvolupament i l’Ocupació a la comarca de l’Urgell que impulsa el Comarcal de l’Urgell amb el finançament del SOC. L’objectiu del Pla estratègic és el de definir una estratègia territorial en els àmbits sectorials amb impacte en la generació d’activitat econòmica i la creació d’ocupació a la comarca. Durant aquest any 2014 s’ha estat treballant a nivell tècnic en l’elaboració del Pla Estratègic i es preveu que es pugui finalitzar durant aquest estiu.

Us animem a assistir i participar a la Jornada!!

Sense comentaris »

RECORDATORI: Jornada sobre ecodisseny per al reciclatge a Manresa

Sense comentaris »

Presentació del Programa Rural 100 a Les Garrigues, dimarts 15 de juliol

Després del desenvolupament del Programa Rural100 a les comarques de la Segarra, el Solsonès i la Vall d’Aran durant el 2013,  el proper dimarts 15 de juliol es dóna el tret de sortida al Programa d’enguany que portarà el Rural100 a Les Garrigues, el Segrià,  el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

Des del mes de juliol i fins al finals d’any, les persones emprenedores que s’inscriguin al programa treballaran, de la mà de l’equip del CEDRICAT, per al disseny i posada en funcionament del seu model de negoci.

El tret de sortida del programa Rural100 serà el proper dimarts 15 de juliol a  2/4 de 7 de la tarda al CEI de Les Borges Blanques on es durà a terme la presentació del programa a Les Garrigues  i la sessió de treball “LA PROACTIVITAT,  ACTITUD CLAU DE L’EMPRENEDOR” a càrrec de l’Ainhoa Berganza*

Es convida a totes les persones emprenedores de la comarca de les Garrigues a assistir a aquesta sessió de presentació i a inscriure’s al programa!

Per a qualsevol dubte o pregunta, adreçar-se a rural100garrigues@gmail.com o a l’equip tècnic del CEDRICAT al telèfon 973484320

Podeu descarregar-vos en aquest enllaç el cartell de la presentació i un resum del Programa Rural100

* L’Ainhoa Berganza és sòcia fundadora  de INTI: Training & Coaching (www.inticoaching.com) i compta amb una llarga  experiència professional com a coach individual i d’equips.

Sense comentaris »

Jornada “L’ecodisseny per al reciclatge: una oportunitat de negoci”, a Manresa

El proper dijous 17 de juliol de 9:00 a 14:00, a la Sala d’actes del Recinte del Palau Firal de Manresa, la Fundació CEDRICAT organitza la Jornada L’ECODISSENY PER AL RECICLATGE: UNA OPORTUNITAT DE NEGOCI, en el marc de les accions del projecte Millora el teu negoci: tanca el cicle!, cofinançat pel Programa empleaverde de la Fundación Biodiversidad, que té per objectiu afavorir la introducció de l’ecodisseny per al reciclatge com a àmbit estratègic empresarial.

Aquesta jornada es dirigeix a empreses, treballadors autònoms i nous emprenedors que tinguin interès en millorar la seva competitivitat introduint l’ecodisseny per al  reciclatge.

La Sra. Bàrbara Minoves, Directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a la Catalunya Central, inaugurarà la jornada i durant el matí els assistents descobriran les oportunitats de negoci entorn de l’ecodisseny per al reciclatge: des de l’Institut Català de l’Economia Verda  s’exploraran les oportunitats de negoci en aquest sector, des de l’Agència de Residus de Catalunya es donarà a conèixer com s’impulsa l’ecodisseny des de l’administració catalana, des d’ACC1Ó s’aprofundirà en la innovació i, finalment, s’introduiran les possibilitats de l’ecodisseny per a la reutilització i es coneixeran de primera mà les experiències de tres empreses en ecodisseny.

Les inscripcions cal realitzar-les a la Fundació CEDRICAT, ja sigui per mail cedricat@cedricat.cat o per telèfon 973 48 43 20.

És una acció gratuïta cofinançada pel Fons Social Europeu i les places són limitades.

Descarregueu-vos aquí el programa complert de la jornada.

 

Sense comentaris »

Convocatòria a la participació ciutadana per a l’elaboració del Pla Estratègic pel Desenvolupament i l’Ocupació a la comarca de l’Urgell

Imatge de Manel Zaera a Flickr

El proper dissabte 31 de maig, a l’Institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega, de 9 h a 14 h del matí, tindran lloc els Tallers Participatius de Diagnosi i d’Accions de Futur per a l’Urgell, oberts a la ciutadania, per debatre entorn la situació socioeconòmica actual i futura de la comarca.
En el marc del procés d’elaboració del Pla Estratègic pel Desenvolupament i l’Ocupació a la comarca de l’Urgell, el matí del dissabte 31 de maig a l’INS Manuel de Pedrolo s’obre un espai de participació ciutadana per tal de reflexionar, debatre i aportar l’opinió i visió sobre l’estat actual i el futur de la comarca de l’Urgell en matèria de desenvolupament econòmic comarcal.
Els tallers s’adrecen a la participació de les entitats i associacions de l’Urgell (culturals, esportives, naturalistes, de joves, de dones, de veïns, agràries, forestals, ramaderes, entre d’altres), així com també professionals, representants dels sectors econòmics i totes les persones que viuen a l’Urgell i que volen participar en l’elaboració del Pla estratègic.
Per als tallers cal inscripció prèvia, omplint el formulari d’inscripció que trobareu aquí. També es pot fer la inscripció trucant al 973 48 43 20 (ext. 113- Judit Pardos) o bé enviant un correu electrònic a judit.pardos@cedricat.cat
Aquests tallers participatius s’emmarquen en l’elaboració del Pla Estratègic pel Desenvolupament i l’Ocupació a la comarca de l’Urgell que impulsa el Comarcal de l’Urgell amb el finançament del SOC. L’objectiu del Pla estratègic és el de definir una estratègia territorial en els àmbits sectorials amb impacte en la generació d’activitat econòmica i la creació d’ocupació a la comarca. Durant aquest any 2014 s’ha estat treballant a nivell tècnic en l’elaboració del Pla Estratègic i es preveu que es pugui finalitzar durant aquest estiu.

Sense comentaris »

Jornada sobre la PAC i presentació del Pla Estratègic del Sector Agrari

El proper dimarts 20 de maig, a les 19 h, a la Sala Gòtica del Consell Comarcal del Solsonès, tindrà lloc una sessió informativa sobre la PAC, amb una xerrada a càrrec d’Esther Peña de las Heras, subdirectora general de Gestió i Control d’Ajuts Directes del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Aquesta sessió s’emmarca en l’acte de presentació pública del Pla estratègic per a l’impuls i la competitivitat del sector agrari a la comarca del Solsonès 2014-2022. La nova política agrària: una oportunitat de desenvolupament local que impulsa el Consell Comarcal del Solsonès. Cal confirmar l’assistència per telèfon al 973482003, a per correu electrònic a promocioeconomicaconsell@gmail.com.

 

 

Sense comentaris »

El Programa FITA arriba a les comarques de la Catalunya Central i Oriental!

 

Després del desenvolupament del Programa FITA als àmbits territorials de la Conca de Barberà-Alt Camp i d’Eivissa Formentera (any 2011), a l’àmbit territorial del Parc Natural de l’Alt Pirineu i la seva àrea d’influència socioeconòmica (any 2012) i de les comarques de la Segarra, el Solsonès i la Vall d’Aran, el proper dimecres 21 de maig es dóna el tret de sortida al Programa a les comarques de la Catalunya Central i Oriental.

Des del mes de maig fins al mes de novembre, les persones emprenedores que s’inscriguin al programa treballaran, de la mà de l’equip del CEDRICAT, per al disseny i posada en funcionament del seu model de negoci.

El tret de sortida del programa FITA serà el proper dimecres 21 de maig a  2/4 de 8 de la tarda a l’Escola de Capacitació Forestal de Santa Coloma de Farners on es durà a terme la presentació del programa i la sessió de treball “LA PROACTIVITAT, ACTITUD CLAU DE L’EMPRENEDOR” a càrrec de l’Ainhoa Berganza*

Es convida a totes les persones emprenedores d’aquests territoris a assistir a aquestes sessions de presentació i a inscriure’s al programa!

Per a qualsevol dubte o pregunta, adreçar-se a info@programafita.com o a l’equip tècnic del CEDRICAT al telèfon 973484320

* L’Ainhoa Berganza és sòcia fundadora  de INTI: Training & Coaching (www.inticoaching.com) i compta amb una llarga  experiència professional com a coach individual i d’equips.

Sense comentaris »

Torna el “Tasta la Muntanya”, quarta edició

Un any més, i ja en seran quatre, torna el “Tasta la muntanya” organitzat per la Universitat d’Estiu de la Universitat de Lleida, amb el suport de la Fundació CEDRICAT. A diferència de les edicions anteriors, enguany les visites no se centraran en un espai, sinó en tres temàtiques: artesania, patrimoni i turisme.

El curs inclourà la visita a diversos obradors (de formatges, de productes derivats de la Pinya d’Avet), la presència de tècnics de la zona i l’ús de serveis turístics com la Burricleta (bicicleta elèctrica), els Banys de Sant Vicenç o una observació astronòmica.

L’edició 2014 del curs tindrà lloc del 15 al 18 de juliol a la Seu d’Urgell, però amb les habituals visites a diversos espais de l’entorn.

La matrícula ja està oberta. Durant aquest mes els estudiants de la UdL (que no vulguin el reconeixement com a matèria transversal) tenen un descompte del 30%. Els no estudiants, del 10%.

Descarregueu-vos aquí el programa complert o obtingueu més informació: http://www.udl.es/serveis/estiu/cursos-llistat/dret/31.html.

 

Sense comentaris »

Curs de’Ecodisseny per al Reciclatge, a Barcelona

La Fundació CEDRICAT ofereix el CURS D’ECODISSENY PER AL RECICLATGE, en el marc de les accions del projecte Millora el teu negoci: tanca el cicle!, cofinançat pel Programa Empleaverde de la Fundación Biodiversidad, que té per objectiu afavorir la introducció de l’ecodisseny per al reciclatge com a àmbit estratègic empresarial.

Aquest curs es dirigeix a empreses, treballadors autònoms i nous emprenedors que tinguin interès en elaborar creacions artesanals pròpies  aplicant l’ecodisseny per al  reciclatge. Es comptarà amb un professor especialitzat que durà a terme un assessorament aplicat dels passos a seguir per tal d’obtenir prototips de nous productes en aquest àmbit.

La formació s’inicia el proper dimecres 14 de maig i s’estructura en diferents sessions durant els mesos de maig, juny i juliol, els dimecres de 15h a 21h.

El lloc de realització és a Barcelona Activa. Convent de San Agustí. Plaça Ponts i Clerch, 2, 1a planta. Barcelona.

Les inscripcions cal realitzar-les a la Fundació CEDRICAT, ja sigui per mail cedricat@cedricat.cat o per telèfon 973 48 43 20.

És una acció gratuïta cofinançada pel Fons Social Europeu i les places són limitades.

De forma paral·lela, hi haurà la possibilitat de poder participar en un PROGRAMA D’ASSESSORAMENT personalitzat per introduir l’ecodisseny per al reciclatge en la pròpia activitat econòmica. Aquest programa també és gratuït i inclou tant assessorament empresarial com en ecodisseny.

Podeu veure aquí el programa del Curs d’ecodisseny per al reciclatge.

Sense comentaris »